Fırında Palamut Tarifi

İrfan ÇELİK

Moderator
Balık Hobim Mod
Forum Üyesi
Katılım
15 Tem 2019
Konular
20
Mesajlar
332
Tepkime puanı
340
Puanları
58
Bakiye
30₺
İliniz
İstanbul
İlçeniz
Tuzla
Av Bölgesi
Marmara
Av Yöntemi
LRF

İtibar Puanı:

Fırında Palamut Tarifi

Merhaba, bugün yeni bir yemek tarifiyle karşınızdayım.

Önce beyaz eşya bayisine gidip fırın alıyoruz. Dönüş yolunu palamut satan bir dükkan rotasından geçirip, o noktaya geldiğinizde üşenmeyip 2 veya 3 adet palamutu temizlettirerek alıyoruz.
Hazır gelmişken 1 adet limon, 3 baş kuru soğan ( iricene), 3 büyük boy patates, mutlaka ve mutlaka defne yaprağı ve zevkinize göre yeşillik.

Eve gelip, hanımdan zılgıtı yedikten sonra geçiyoruz mutfağa. Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile sıvayıp, en alta doğranmış patatesleri diziyoruz. ( Kalınlığı 4-5mm olması kafidir. ) Üzerine aynı şekilde doğranmış soğanları aralıklı bir şekilde diziyoruz.
Soğanların üzerine ise boyuna 2 ye bölünmüş palamutun kemikli tarafını koyuyoruz. ( Palamutun iskeleti soğanlara temas etsin, derili kısım üste gelsin). Yarım yemek kaşığı ölçüsünde 6 -7 parça tereyağını tepsinin orasına burasına serpiştiriyoruz. Palamutun üzerine soğan, sonra patates ve tekrar soğan koyup kalan palamutları derili kısım üste gelecek şekilde diziyoruz. Yine tereyağı parçalarını serpiştiriyoruz ve defne yapraklarını ( 5 -6 tane yeterlidir.) serpiştiriyoruz.

Üzerini kalan soğan ve patates parçalarıyla kaplayıp, 180 derecede ısınmış fırına sürüp 45 dakika civarında pişiriyoruz. Sulu sevenler 30 dk. da çıkartabilirler.

Yengeden sopa yemezseniz tarif tutmuş demektir.

Ben hiç denemedim, tadı, lezzeti falan nasıl bilmiyorum. Pffffssssss :D :D :D
 

Ersan Karavelioğlu

Amatör Balıkçı
Forum Üyesi
Katılım
16 Eyl 2019
Konular
4
Mesajlar
68
Tepkime puanı
61
Puanları
15
Yaş
36
Bakiye
0₺
Av Bölgesi
Akdeniz
Av Yöntemi
Big Game

İtibar Puanı:

hahahaha fırında zargana cıyız :D
 

Hasan Akyuz 

Balık Hobim Ekibi
Admin
Balık Hobim Mod
Balık Hobim Editör
Premium Üye
Forum Üyesi
Katılım
11 Tem 2019
Konular
121
Mesajlar
781
Tepkime puanı
645
Puanları
88
Yaş
32
Bakiye
546₺
İliniz
İstanbul
Av Bölgesi
Marmara
Av Yöntemi
LRF

İtibar Puanı:

Fırında Palamut Tarifi

Merhaba, bugün yeni bir yemek tarifiyle karşınızdayım.

Önce beyaz eşya bayisine gidip fırın alıyoruz. Dönüş yolunu palamut satan bir dükkan rotasından geçirip, o noktaya geldiğinizde üşenmeyip 2 veya 3 adet palamutu temizlettirerek alıyoruz.
Hazır gelmişken 1 adet limon, 3 baş kuru soğan ( iricene), 3 büyük boy patates, mutlaka ve mutlaka defne yaprağı ve zevkinize göre yeşillik.

Eve gelip, hanımdan zılgıtı yedikten sonra geçiyoruz mutfağa. Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile sıvayıp, en alta doğranmış patatesleri diziyoruz. ( Kalınlığı 4-5mm olması kafidir. ) Üzerine aynı şekilde doğranmış soğanları aralıklı bir şekilde diziyoruz.
Soğanların üzerine ise boyuna 2 ye bölünmüş palamutun kemikli tarafını koyuyoruz. ( Palamutun iskeleti soğanlara temas etsin, derili kısım üste gelsin). Yarım yemek kaşığı ölçüsünde 6 -7 parça tereyağını tepsinin orasına burasına serpiştiriyoruz. Palamutun üzerine soğan, sonra patates ve tekrar soğan koyup kalan palamutları derili kısım üste gelecek şekilde diziyoruz. Yine tereyağı parçalarını serpiştiriyoruz ve defne yapraklarını ( 5 -6 tane yeterlidir.) serpiştiriyoruz.

Üzerini kalan soğan ve patates parçalarıyla kaplayıp, 180 derecede ısınmış fırına sürüp 45 dakika civarında pişiriyoruz. Sulu sevenler 30 dk. da çıkartabilirler.

Yengeden sopa yemezseniz tarif tutmuş demektir.

Ben hiç denemedim, tadı, lezzeti falan nasıl bilmiyorum. Pffffssssss :D :D :D
Paylaşım için teşekkürler abi. Palamutu seven arkadaşlar deneyip nasıl olduğunu anlatır artık ?
 

İrfan ÇELİK

Moderator
Balık Hobim Mod
Forum Üyesi
Katılım
15 Tem 2019
Konular
20
Mesajlar
332
Tepkime puanı
340
Puanları
58
Bakiye
30₺
İliniz
İstanbul
İlçeniz
Tuzla
Av Bölgesi
Marmara
Av Yöntemi
LRF

İtibar Puanı:

Sadece palamut değil, büyük balıkların hepsinde kullanılabilecek tarif olup, yukarıda dadediğim gibi hiçbir balık için kullanılmamıştır. Tarif sıfır yani. :p :p
 

Ersan Karavelioğlu

Amatör Balıkçı
Forum Üyesi
Katılım
16 Eyl 2019
Konular
4
Mesajlar
68
Tepkime puanı
61
Puanları
15
Yaş
36
Bakiye
0₺
Av Bölgesi
Akdeniz
Av Yöntemi
Big Game

İtibar Puanı:

az önce balık kıymalı makarna yedik üzerinize afiyet :D
 

Ersan Karavelioğlu

Amatör Balıkçı
Forum Üyesi
Katılım
16 Eyl 2019
Konular
4
Mesajlar
68
Tepkime puanı
61
Puanları
15
Yaş
36
Bakiye
0₺
Av Bölgesi
Akdeniz
Av Yöntemi
Big Game

İtibar Puanı:

Makarnayı yerken balığa çok kıydınız galiba. ? ? ?
ahhaha aynen kardeşim kıyma makinası aldım, sonra balığı önce flote edip ardından kıymasını çekiyoruz. ardından özel soslarla makarnayla birleştiriyoruz ancak inanılmaz ötesi :D olayzzzzzzzzz
 

İrfan ÇELİK

Moderator
Balık Hobim Mod
Forum Üyesi
Katılım
15 Tem 2019
Konular
20
Mesajlar
332
Tepkime puanı
340
Puanları
58
Bakiye
30₺
İliniz
İstanbul
İlçeniz
Tuzla
Av Bölgesi
Marmara
Av Yöntemi
LRF

İtibar Puanı:

ahhaha aynen kardeşim kıyma makinası aldım, sonra balığı önce flote edip ardından kıymasını çekiyoruz. ardından özel soslarla makarnayla birleştiriyoruz ancak inanılmaz ötesi :D olayzzzzzzzzz
Yanlış yapıyorsunuz, makarnayı yerken yanında kıyma makinesi, 1 çatal makarnayı ağzına atınca, 3-4 parça balığı makinaya veriyorsun, balığa kıya kıya makarna yiyorsun...

(İyice pisikozladık haaa)
 

Bu Konuyu İnceleyen Kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)