Derin mevzulara hoş geldin hocamBen LRF olta takımı almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir acaba.![]()
Hedef balık türleri tamam, tek sorunumuz bütçe 300-500 ₺ aralıklarında lrf takımı oluşturmak biraz zor desek yeridir. Çünkü; kamış, makine, ip misina, silikon ve sahte yemlerden oluşan bir set bu bütçe ile çok zor, isterseniz şöyle yapalım; Ben sizin tam olarak ilk etapta ihtiyacınızı karşılayacak ve ilk başlangıç aşaması için bulabileceğim en uygun fiyatları bir araştırayım yarın size bildireyim.En çok çupra, lüfer, karagöz balik turlerinin cok tutulduğu konusunda bir kac duyum almıştım tabi levrek ve kefal olduğunu da biliyorum.
Bütçe isin en zor kısmı bu olsa gerek. Aslında bütçe belirlemiştim hiç 300-500 tl araliginda iyi bir olta takimi alabilir miyim bilmiyorum. Fiyat konusunda da çok bir araştırma yapmamıştım aslında. Bana uygun en fazla heyecan verebilecek bir ürün gamı seçebilirseniz sevinirim.
Rica ederim ne demek amatör olta balıkçılar birbirlerine destek için vardır bir ara Muğla’ya gelir ya da etkinlik yaparız hep beraber de avlanırız o günlere var biraz daha ama neyse. Şimdi şunu da belirteyim şu anda bir çok ürün tavsiye edebilirim yüzlerce ama bütçe konu olunca işler değişiyor derin bir araştırma yapmak daha sağlıklı oluyor. İlk etapta sıfır ürünlere bakacağım sizin adınıza aradığımı bulamaz isem ikinci el temiz ürünlere yönleneceğim. İkinci el konusunda senin için bir sorun var mı hocam?Tamamdır Hasan bey teşekkür ederim ilginiz ve yardimlariniz için
1.000 ₺ gibi bir bütçeye olayı çözeriz. Lrf biraz pahalı bir hobi ama değiyor inanınTemiz olduktan sonra çok büyük problem değil tabi ams ilk tercihim 0 ürünler 750 tl ye cikartirsak bütçeyi bulabilir miyiz yada max 1000 tl ye![]()
Tamamdır o iş bendeO zaman max 1000tl diyelim![]()
Hayırlı olsun şimdiden hocam. Aklınıza takılan bir şey, ya da merak ettiğiniz bir şey olursa 7/24 buradayız. İlk avınızda bir akya denk gelirde aklınızı alır umarımHepsini sepetime ekledim bi kac gun sonra kredi kartimin ektresi geliyor sonrasına aliyorum hepsini
çok çok teşekkür ederim![]()
LRF ile yemli balık avcılığı yapılabilir. Ama bu, ne avlayacağınıza göre değişir. Surf kamışı olarak, tahminimce uygun bir kamış arıyorsunuz, uygun fiyatlı ve işinizi görecek olan Lineaeffe Adriatic 4.20Mt 150-250gr Surf Kamışı bence yeterli. Sonuçta yemli avcılıkta kullanacağınız için aşırıya kaçmaya gerek yok.Hasan bey rahatsız edip duruyorum ama, LRF ile yemli balik tutma yapılabilir mi acaba. Tutabildigini idda eden balikhobidaş lar var. Sizin engin bilginizden yaralanmak istedim.
Birde fiyat performansli surf casting için olta önerebilir misiniz hem onu atip hemde lrf ile at cek yapmak istiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tutabildigim ilk akyayi size göndermek isterim![]()
Estağfurullah hocam, bilgi paylaşım forumu bura, bildiklerimizi paylaşmak için buradayızGenelde Muğla akyaka marmaris dalaman kıyılarında ve kayalıklarında oltama takılabilecek her güzel balığı tutmak isterim
Bir lrf icin bütçemin geri kalani ile yardimci ekipman önerebilir misiniz .
size cok zahmet veriyorum kusuruma bakmayin![]()
Jig head 2 ile 2.5 gram aralığı uygun olur. Jig head kullanımı avlandığınız meraya göre ağırlık bakımından değişim gösterebilir. Jig olarak da 14 grama kadar ağırlıkta silim jig tercih edebilirsiniz hocam. Ortalama 7 ile 10 gram ağırlığa sahip jig yemler yeterlidir.Digerlerini de ekledim sepete sma jig ve jighead konusunda secim yapamadim cok fazla secenek var![]()